Η κατάλληλη επιλογή μιας αντλίας δεν είναι ένα απλό πράγμα. 

Δεν θέλουμε απλώς να διαλέξετε μια οποιαδήποτε λύση, αλλά εκείνη που ταιριάζει επακριβώς στις απαιτήσεις σας – είτε πρόκειται για νέα εγκατάσταση είτε για προληπτική αντικατάσταση αντλίας. Εάν δυσκολεύεστε να διαλέξετε ή δεν γνωρίζετε ποια ακριβώς αντλία ταιριάζει στις ανάγκες σας επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών μας. Αναλύουμε μαζί σας τις απαιτήσεις σας  και επεξεργαζόμαστε μια εξατομικευμένη και όσο το δυνατόν οικονομικά αποδοτικότερη λύση. Αφού επιλέξουμε μαζί προϊόν, σας συμβουλεύουμε επακριβώς για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσής σας.

Εάν παρόλα αυτά γνωρίζετε τι θέλετε ή θέλετε απλά να αντικαταστήσετε μια υπάρχουσα αντλία μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε μέσω των φίλτρων επιλογής αντλιών για να επιλέξετε με αντίστοιχη αντλία με αυτή που είχατε. 

Γενικά για να επιλέξετε σωστά μια αντλία πρέπει να γνωρίζετε: 

Α) Τι υγρό θέλετε να μετακινήσετε: πόσιμο νερό, όμβρια – βρόχινο νερό, λύματα, υγρό με χημικές ουσίες; 

Β) Πόση ποσότητα υγρού θέλετε να μεταφέρετε; Την παροχή δηλαδή σε κυβικά μέτρα ανά ώρα m3/h ή σε lt/h.

Γ) Από που θέλετε να αντλήσετε το υγρό; Από το δίκτυο της πόλης, από δεξαμενή, από πηγάδι, από γεώτρηση, ή επιθυμείτε απλά  να μεταφέρετε κάποιο υγρό από βαρέλι σε βαρέλι; εάν θέλετε να αντλήσετε νερό από πηγάδι, γεώτρηση, ή υπόγεια δεξαμενή πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό βάθος καθώς και σε ποιο βάθος βρίσκεται η στάθμη του νερού. 

Δ) Τι πίεση επιθυμείτε στην κατανάλωση σας. Άλλη πίεση έχουμε σε μια τρεχούμενη βρύση ή λάστιχο, άλλη πίεση σε ρυθμιζόμενα σταγονίδια ποτίσματος, άλλη σε μπεκ ποτίσματος και άλλη σε pop up ποτίσματος γκαζόν.  Δε γνωρίζετε την πίεση; Μην ανησυχείτε επικοινωνήστε μαζί μας λέγοντάς μας πόσα μπεκ έχετε στην πιο επιβαρυμένη στάση του ποτίσματος σας και θα υπολογίσουμε εμείς για σας την κατάλληλη αντλία.

E) Το υψηλότερο σημείο που θέλετε να μεταφέρετε το υγρό. Πόση δηλαδή υψομετρική διαφορά έχει το σημείο που θέλετε να πάτε το νερό από το σημείο που βρίσκεται η αντλία. Πόσο μακριά θέλετε να πάτε το νερό; Το συνολικό δηλαδή μήκος της και την διάμετρο της σωλήνας που μεταφέρει το νερό στην κατανάλωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Back to Top