Mόλις ξεκινήσετε την έρευνα για γεννήτρια για την εφαρμογή σας, η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο νου είναι πως να επιλέξετε τη γεννήτρια σωστού μεγέθους για τις ανάγκες σας.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ για το σπίτι σας, πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό ρεύμα που απαιτούν οι συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε προσεγγιστικά να υπολογίσετε τη συνολική ισχύ (ή kVA) που απαιτείται χρησιμοποιώντας την παρακάτω μέθοδο:

Αρχικά δημιουργείται μια λίστα με όλα τα εργαλεία/συσκευές που θα λειτουργούν μαζί ανά πάσα στιγμή. Μετά χωρίζετε αυτήν τη λίστα σε δύο κατηγορίες:

Πρώτη κατηγορία  όλα τα είδη με ηλεκτροκινητήρα (π.χ. ηλεκτρικά εργαλεία κ.λπ.) και όλα τα είδη χωρίς ηλεκτροκινητήρα (π.χ. τηλεόραση, ραδιόφωνο, φώτα, θερμάστρες κ.λπ.).

Η συνολική απαιτούμενη ισχύς θα είναι το σύνολο της πρώτης ομάδας που προστίθεται με επιπλέον 100-200% για την άντληση ρεύματος εκκίνησης κινητήρα συν το σύνολο της  δεύτερης ομάδας (2).

Η απάντησή σας είναι η συνολική ισχύς που θα χρειαστείτε.

Ένα παράδειγμα είναι, για να λειτουργήσει μια ηλεκτρική σκούπα 1000w και ένα φως 100w και έναν υπολογιστή 500w θα είναι (1000+ τουλάχιστον 100% επιπλέον = 2000watt) + 100watt + 500watt = 2600w. Επομένως, θα χρειαστείτε μια Γεννήτρια ικανή να αποδίδει τουλάχιστον 2,6 kVA (ικανότητα 2600 watts).

Για κινητήρες μεγαλύτερου ρεύματος, όπως σε αντλίες νερού ή εργαλεία και συσκευές με φρένα κινητήρα, θα χρειαστεί να προσθέσετε δυνητικά 300% επιπλέον.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ή πρέπει να ελέγξετε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος γεννήτριας για τις ανάγκες σας, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ απευθείας. Θα πρέπει εξαρχής να γνωρίζετε το συνολικό απαιτούμενο ρεύμα για το σπίτι σας.

Δείτε τες όλες εδώ: https://thepumps.gr/product-category/gennitries/

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Back to Top