Δεν μπορείτε να υπολογίσετε πόσο νερό σας χρειάζεται σε κυβικά ανά ώρα; Μην ανησυχείτε! Εδώ θα σας εξηγήσουμε εν τάχει πως μπορείτε να υπολογίσετε προσεγγιστικά πόση ποσότητα νερού χρειάζεστε στην αυλή σας ή στο χωράφι σας.

 Εάν με αντλία γεωτρήσεως γεμίζετε μια δεξαμενή τα πραγματα είναι απλά: αναλογα με το μέγεθος της δεξαμενής που έχετε πχ. 1tn – 1.000 lt. και υπολογίζοντας πόσο γρήγορα σε μια ημέρα χρησιμοποιείται αυτό το νερό μπορείτε να βρείτε την ωραία κατανάλωση που χρειάζεστε. Τις περισσότερες φορές βέβαια οι εκάστοτε συνθήκες τις κάθε γεωτρήσεως ανάλογα με το πόσο νερό αυτή μας παρέχει μας καθοδηγούν στην επιλογή αντλίας.

Εάν ποτίζετε με σταλακτηφόρο σωλήνα θα πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα του νερού που χρειάζεστε ανάλογα με τη σωλήνα που έχετε προμηθευτεί. Η ποσότητα εξαρτάται από τη διάμετρο του σωλήνα (Φ16, Φ20 κλπ.), το μήκος αυτής και την απόσταση των σταλακτών.

Εάν ποτίζετε με sprinkler ή μπεκάκια πάλι θα βασιστείτε στην ποσότητα του νερού που ζητά το μπεκ που αγοράσατε. Κάθε μπέκ ανάλογα με το εάν είναι στατικό ή περιστρεφόμενο, πόσες μοίρες περιστροφή κάνει και τι ακροφύσιο (χρώμα) φοράει έχει και διαφορετική κατανάλωση νερού.  Την παροχή της αντλίας σας θα πρέπει να υπολογίσετε με βάση την πιο επιβαρυμένη στάση του ποτίσματος σας ( αυτή με τα περισσότερα μπέκ).

Προσοχή όμως όταν σχεδιάζετε το αυτόματο πότισμά σας να έχετε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες στάσεις στο πότισμα και να χρησιμοποιείται μεγάλης διατομής λάστιχα. Μην ξεχνάτε όσο μεγαλύτερο το λάστιχο τόσο λιγότερες τριβές τόσο λιγότερο ρεύμα θα καταναλώσει τελικά η αντλία σας!

Με το άρθρο αυτό καλύψαμε τα βασικά για τον υπολογισμό ενός ερασιτεχνικού ποτίσματος. Εάν παρ’ όλα αυτά δεν είσαστε σίγουροι για τις ανάγκες σας,  επικοινωνήστε μαζί μας και οι μηχανικοί του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών θα σας κατευθύνουν στην ορθή επιλογή αντλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Back to Top